25 de novembre, dia contra la violència de gènere

  
Ens aplegarem per recordar la gravetat de les agressions contra les dones i les nenes.

Llegirem el manifest en rebuig de la violència contra les dones i farem un acte d'homenatge a les víctimes.

25 de novembre a les 8 del vespre a la plaça de l'Ajuntament.



Participeu, és important !

 
Manifest:
PEL DRET DE LES DONES I LES NENES A VIURE SENSE VIOLÈNCIA


Hereves de les dones / que cremaren ahir / farem una foguera / amb l’estrall i la por. / Hi acudiran les bruixes / de totes les edats. /… / Deixarem les escombres / per pastura del foc, / els pots i les cassoles, / el blauet i el sabó / Vindicarem la nit /i la paraula DONA./Llavors creixerà l’arbre/ de l’alliberament. (Ma.M.Marçal)

La violència no permet triar, s’enfronta al desig i a la llibertat de les dones.
És el cos el que pateix els abusos despietats de les violències, és colpejat, abusat, violat, mutilat, humiliat i violentat.
El dret al cos significa poder disposar d'ell en tots i cadascun dels espais i temps de la vida sense cap tipus d’imposició.
Creem un cultura no violenta quan qüestionem normes i costums, el llenguatge i les diverses expressions de la cultura patriarcal basades en l'ús del poder, la repressió, el terrorisme, les guerres i l'extermini de les persones per raons de gènere, ètnia o religió, opció sexual.
La ciutadania de les dones comença, es desenvolupa i culmina en els nostres cossos, territori personal i privat sobre el qual hem d’estar capacitades per a adoptar decisions sobiranes, és a dir, lliures de coacció o violència.
El control i la cura del propi cos constitueix un element central pel feminisme, i és un principi ètic polític no negociable.
La violència masclista contra les dones i contra les nenes (que encara està molt més invisibilitzada que l’exercida contra les dones adultes) impedeix la nostra ciutadania i curadania plena, desconeix la nostra qualitat de subjectes de drets, i atempta directament contra el nostre dret a la salut i a la vida.


Per això aquest 25 de Novembre , una vegada més i junt amb les dones de tot el planeta

Vindiquem:
El dret a una vida digna
El dret a la llibertat i seguretat personals
El dret a gaudir del més alt nivell de salut
El dret al propi cos i el dret a decidir
El dret a no ser sotmesa a tortures
El dret a no ser objecte d’ingerències arbitràries de cap mena
El dret a la llibertat de pensament, consciència , opció sexual
El dret a controlar la nostra pròpia fecunditat
El dret a la privadesa .
El dret a viure sense violències

Dones de Dalt.

3 comentaris, deixa el teu:
Anònim ha dit...

On eren els representans del govern?. Si pengen una pancarta al menys ni podria haver algun no?. Fins i tot el temps ens fa guitza cada any.

Anònim ha dit...

On eren els representans del govern?. Si pengen una pancarta al menys ni podria haver algun no?. Fins i tot el temps ens fa guitza cada any.

Anònim ha dit...

El Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, és un dia que es celebra a tot el món. Per a totes les persones i més per les Dones és un dia trist veiem que costa molt d'erradicar aquests fets dolorosos i més quan ens assabentar que moltes Nenes també son violentadas.
Jo veig l'importància de millorar els mecanismes de coordinació,col.laboració i cooperació entre tots els àmbits pùblics i privats competents i responsables respecte a l'abordatge de la violència contra les Dones i les Nenes.
M'agrada molt saber que les Dones de Dalt estan en contra de qualsevol mena de violència.


Col·laboracions

Apartat reservat per la teva opinió, aportació, comentari, etc. Escriu-nos un email o fes servir l'espai a sota de la pàgina.


Properes activitats

Recorda: cada tercer dimecres de mes si no hi ha una activitat, a les 21:30 a Sant Jaume, tertúlia de dones, per parlar de les properes activitats i de tot allò que ens interessa. I... les qui vulguin també a sopar.