Manifest de Dones de Dalt per el Dia Internacional de la Dona

En l´origen de la commemoració del 8 de març, tradicionalment s´han destacat diversos fets puntuals: la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes del 1857, l´incendi de la fàbrica Cotton o el de la Triangle Shirtwaist Company, , quan en el 1911 van fer vaga els treballadors/es d´una fàbrica tèxtil, de Nova York. El propietari, davant la vaga , va decidir cremar la fàbrica. El saldo de la tragèdia van ser 146 morts ,dels quals 123 eren dones. El color lila amb que s´identifica aquesta diada es deu al fet que aquesta tonalitat era la del teixit que les obreres estaven tenyint el dia que van morir.

D´aquesta experiència , Catalunya no en va quedar al marge, N´és un exemple la vaga que 3.500 treballadores del sector tèxtil d´Igualada van fer l´any 1881, en demanda de millors condicions de treball.

La socialista CLARA ZETKIN, va proposar davant les NACIONS UNIDES celebrar el 8 de març Dia Internacional de la Dona Treballadora, convertint-lo d´aquesta manera, en una celebració de revindicació femenina.

Nosaltres demanem i denunciem:

-L´eradicació i total rebuig vers la violència de gènere ,que aquest any està sent especialment tràgica: 18 Dones assesinades per els seus companys .

-Volem acabar amb la desigualtat laboral. Són inacceptables les diferències salarials entre homes i dones. L´atur i la precarietat ens impedeix ser econòmicament independents. Les Dones representen el percentatge més gran de pobresa en el món.

Després de més de 30 anys d´accions, reflexions i mobilitzacions pel dret a l´avortament lliure i gratuït, seguim essent considerades delinqüents, per part de la Guàrdia Civil que entra a casa nostra dient que hem avortat i hem d´anar a declarar sense respectar la nostra privacitat ni el nostre dret a decidir sobre la pròpia maternitat.

-Les Dones parim, les Dones decidim.

-Prou persecució contra les Dones.

Per això, continuem exigint:

-Que l´avortament surti immediatament del Codi Penal.

-Que es canviï la llei, per una que reconegui el dret a decidir sobre el nostre propi cos i la pròpia vida.

-Que l´avortament sigui una prestació sanitària normalitzada dins la sanitat pública, garantint que es pugui practicar i regulant l´objecció de conciència a cada centre públic.

Recordem que a Catalunya, a diferència d´altres comunitats autònomes, només es financen (i parcialment) un 20% dels avortaments amb diner públic.

-Que es garanteixin els drets sexuals i reproductius de les Dones, entre els que trobem:

-Que hi hagi informació sexual i afectiva a tots els nivells d´ensenyament per a noies i nois.

-Que diferents mètodes anticonceptius siguin gratuïts i de fàcil accés.

Recordem que el dret a decidir i a la salut sexual i reproductiva està reconegut i ratificat per l´Estat espanyol des de la Conferència Internacional de Població i Desenvolupament de les Nacions Unides del Caire (1994) i de la IV Conferència Mundial de la Dona de Beijing (1995).

- Volem una educació sense discriminació, en igualtat i llibertat.

-Volem la solidaritat amb les dones d´arreu del món.

-Exigim la resolució pacifica dels conflictes, i el reconeixement del paper de les dones en els processos de pau.
DONA ÉS A TU A QUI ESTIMEM
I ÉS PER TU QUE LLUITEM.
DONES DE DALT.
Premià de Dalt, 8 de març de 2008.

Deixa el teu comentari:

Col·laboracions

Apartat reservat per la teva opinió, aportació, comentari, etc. Escriu-nos un email o fes servir l'espai a sota de la pàgina.


Properes activitats

Recorda: cada tercer dimecres de mes si no hi ha una activitat, a les 21:30 a Sant Jaume, tertúlia de dones, per parlar de les properes activitats i de tot allò que ens interessa. I... les qui vulguin també a sopar.